Skip to main content

Υπόγεια ένταση μεταξύ Αθήνας - Λευκωσίας

Για πρώτη φορά από το 1974 και μετά απλώνεται καχυποψία πάνω από την Αθήνα και τη Λευκωσία, η οποία κρατάει αποστάσεις από τη χώρα μας.

Κάτι «περίεργο» συμβαίνει στην Κύπρο. Για πρώτη φορά, τουλάχιστον στην περίοδο της μεταπολίτευσης η Λευκωσία δείχνει αποφασισμένη να κρατήσει αποστάσεις από την Αθήνα, αρχής γενομένης από το επίπεδο των υπουργών Οικονομικών. Οι πληροφορίες που έρχονται μέσω αρμόδιων καναλιών, αναφέρουν ότι ο Έλληνας υπουργός σε καμία περίπτωση δεν βρήκε συμπαράσταση από τον Κύπριο ομόλογο του σε όλα τα τελευταία Eurogroup, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν ότι και οι μεταξύ τους, προσωπικές, σχέσεις, βρίσκονται σε πολύ κακό σημείο.

Η Λευκωσία επιμένει ότι για την κρίση που βιώνει ευθύνεται ξεκάθαρα το «κούρεμα» των ομολόγων της, μέσω του PSI που έγινε στην Αθήνα. Επίσης δεν συγχωρεί στον κ. Γιάννη Στουρνάρα το γεγονός ότι ως υπουργός Οικονομικών, πριν από δύο χρόνια, δεν στάθηκε στο πλευρό της νεοσύστατης τότε κυπριακής κυβέρνησης, η οποία υποχρεώθηκε στο «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, με τα γνωστά επακόλουθα.

Όλα δείχνουν ότι αυτή η κόντρα έχει συνέχεια τώρα, που η Ελλάδα περνά μια πολύ κρίσιμη καμπή στις σχέσεις της με την Ευρωζώνη, με την καχυποψία να απλώνεται πάνω από τις δύο πρωτεύουσες για τα καλά. Για πρώτη φορά από το 1974 και μετά...

ZENITH