Skip to main content

Υπογράφεται σήμερα η Συνθήκη START

Υπογράφεται το μεσημέρι της Πέμπτης στην Πράγα η νέα Συνθήκη START, βάσει της οποίας Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία θα μειώσουν κατά περίπου 30% τον αριθμό των ενεργών πυρηνικών τους όπλων.
Σήμερα υπογράφεται στην Πράγα η νέα Συνθήκη START, βάσει της οποίας Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία θα μειώσουν κατά περίπου 30% τον αριθμό των ενεργών πυρηνικών τους όπλων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να φτάσει στην τσεχική πρωτεύουσα περίπου στις 10 το πρωί και η τελετή της επίσημης υπογραφής της νέας Συνθήκης έχει προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) στο Κάστρο της Πράγας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας βρίσκεται στην Πράγα από το βράδυ της Τετάρτης.

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Τσεχία, ο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει και κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, ενώ προγραμματίζεται και γεύμα μαζί με τον Τσέχο πρόεδρο Βάτσλαβ Κλάους.

Επίσης, θα συναντηθεί με τους ηγέτες 11 κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει διευκρινίσει ποιους ηγέτες θα συναντήσει ο Αμερικανός πρόεδρος και αρκέστηκε να αναφέρει ότι προσκεκλημένοι είναι όλοι οι ηγέτες των κρατών-μελών της Συμμαχίας.

ZENITH