Skip to main content

Υποψηφιότητα Βελόπουλου για τον δήμο Θεσσαλονίκης;

Η ρελάνς Καρατζαφέρη, ο παράγοντας Ντόρα και ο φόβος του Γκιουλέκα.
Ρελάνς για τον δήμο Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της Κεντροδεξιάς στην πόλη, ετοιμάζει ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Συγκεκριμένα, εξετάζει πολύ σοβαρά να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του βουλευτή Θεσσαλονίκης, Κυριάκου Βελόπουλου, ως του εκλεκτού του ΛΑΟΣ για τον κεντρικό δήμο της πόλης. Όσο, μάλιστα, περνάνε οι μέρες, τόσο πιο θετικός εμφανίζεται στο παραπάνω ενδεχόμενο ο ίδιος ο Κ. Βελόπουλος, ο οποίος διαβλέπει πως η τρέχουσα  πολιτική συγκυρία προσφέρεται, ώστε το κόμμα του ΛΑΟΣ να καταγράψει ποσοστά που μπορούν να δημιουργήσουν δυναμική αλλαγής των συσχετισμών στον Κεντροδεξιό πολιτικό χάρτη της Θεσσαλονίκης. 

Και λέμε προσφέρεται, διότι ο Κώστας Γκιουλέκας έχει να λύσει τον γρίφο με το λεγόμενο  «σύστημα Παπαγεωργόπουλου». Το οποίο σύστημα δεν το έχει σε πολύ, αν διαπιστώσει ότι παραμερίζεται από τον Κ.Γκιουλέκα, να αλλάξει στρατόπεδο, επιλέγοντας έναν συγγενή πολιτικό χώρο. Αν πάλι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης αναγκαστεί να συμπεριλάβει ανθρώπους της απερχόμενης διοίκησης Παπαγεωργόπουλου στο ψηφοδέλτιό του, τότε-και σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του-θα εμφανιστεί ως συνέχεια του νυν δημάρχου, που βαρύνεται πολιτικά με το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης και έχει απαξιωθεί στα μάτια του μέσου Θεσσαλονικιού. Έτσι, η υποψηφιότητά του αποδυναμώνεται σε όλο το φάσμα των Κεντροαριστερών, των απολίτικων, αλλά και των απογοητευμένων Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων.

Σημαντική κρίνεται και η στάση που θα κρατήσει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ίσως σκεφτεί ότι στηρίζοντας Βελόπουλο μπορεί να καταφέρει το πρώτο σοβαρό πλήγμα στη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, επιτυγχάνοντας παράλληλα μία επαναπροσέγγιση με τη λεγόμενη "Λαϊκή Δεξιά".

Αντιλαμβανόμενος όλα τα παραπάνω, ο Κ. Γκιουλέκας ούτε που θέλει να σκέπτεται ότι θα έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τα βέλη της Κεντροαριστεράς και τον Κ. Βελόπουλο, ο οποίος έχει αξιοσημείωτη απήχηση στο Κεντροδεξιό ακροατήριο της Θεσσαλονίκης και μπορεί υπό τις σημερινές συνθήκες να αποτελέσει το (εκ των έσω) αντίπαλον δέος. Όπως μάλιστα πληροφορείται η Voria.gr, o Κ. Γκιουλέκας εμφανίζεται τις τελευταίες μέρες ιδιαίτερα ανήσυχος, καθότι έχει λάβει γνώση των προθέσεων Καρατζαφέρη-Βελόπουλου…

ZENITH