Skip to main content

Υπουργείο Δικαιοσύνης σε απεργούς πείνας: Σταματήστε την απεργία πείνας, φέρνουμε νόμο

Μετά την προειδοποίηση των γιατρών που παρακολουθούν τους κρατούμενους απεργούς πείνας , το υπ. Δικαιοσύνη τους κάλεσε να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης.
Μετά την προειδοποίηση των γιατρών που παρακολουθούν τους κρατούμενους απεργούς πείνας ότι η κατάσταση της υγείας τους βρίσκεται σε κίνδυνο, το υπουργείο Δικαιοσύνης κάλεσε τους θεράποντες ιατρούς να προσαρμοστούν μεν στην απόφαση των απεργών (μη παροχή τροφής), αλλά να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης. 
 
Παράλληλα, κάλεσε τους απεργούς πείνας να διακόψουν την απεργία τους, εν όψει νομοπαρασκευαστικών εργασιών που σχετίζονται με τα αιτήματά τους.
 
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνεται ότι «σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας θα γίνει το παν για τη φροντίδα της ζωής και της υγείας των κρατουμένων».
 
Παράλληλα, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι «οι κρατούμενοι απεργοί πείνας προσκαλούνται να διακόψουν την απεργία τους, αναμένοντας την εξέλιξη των νομοπαρασκευαστικών εργασιών που από πριν είχαν ξεκινήσει και με ταχύτητα προχωρούν». 
 
Και καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι «κάποια από τα αιτήματα των απεργών αντιστοιχούν σε από καιρό εξαγγελμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ άλλα θα εξεταστούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης των σχετικών κωδίκων».
 
Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των κρατουμένων απεργών πείνας, καλούν τους αρμοδίους και τον υπουργό Δικαιοσύνης να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για να αποφευχθούν μόνιμες βλάβες στην υγεία τους ή και απώλειας ανθρώπινων ζωών.
 
Μεταξύ των απεργών πείνας είναι οι Δημήτρης Κουφοντίνας, Νίκος Μαζιώτης, τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ από τα βασικά αιτήματα των απεργών πείνας είναι η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και των αντιτρομοκρατικών νόμων, καθώς και η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.
 

ZENITH