Skip to main content

Υπουργικό συμβούλιο για να... ηρεμήσουν τα πνεύματα

Το ρόλο του ειρηνοποιού θα αναλάβει ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με στόχο να βάλει τέλος στις αντιπαραθέσεις κυβερνητικών στελεχών.
Το ρόλο του ειρηνοποιού θα αναλάβει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση (στις 3 το μεσημέρι) του υπουργικού συμβουλίου, καθώς αναμένεται στην παρέμβασή του να προσπαθήσει να βάλει τέλος στις αντιπαραθέσεις κυβερνητικών στελεχών.

Τις τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών κυβερνητικών στελεχών, τα οποία έκαναν λόγο για υπεροπτική στάση του υπουργού Οικονομικών, με αποκορύφωμα την προηγούμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όταν ο πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για «υπουργεία - φέουδα».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να επαναλάβει την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί η διαφθορά στο πολιτικό σύστημα, αλλά και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, για να παρακαμφθεί το ζήτημα με τις παραγραφές των αδικημάτων.

Εξάλλου, επί τάπητος στο υπουργικό συμβούλιο θα τεθούν το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, η νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών, η απελευθέρωση των υπηρεσιών, αλλά και η δημιουργία φορέα εποπτείας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

ZENITH