Skip to main content

Υπουργοί της κυβέρνησης εκτός ...κλίματος

Επιστρέφονται «σημειώματα» που εστάλησαν ενόψει της ΔΕΘ, γιατί δεν εναρμονίζονται με το γενικότερο κλίμα της οικονομικής κρίσης.
Ως απαράδεκτες επιστρέφονται κάποιες από τις παρατηρήσεις που έχουν κάνει υπουργοί της κυβέρνησης στο πρωθυπουργικό γραφείο, ενόψει της σύνταξης του τελικού κειμένου της ομιλίας, που θα εκφωνήσει ο κ.Γ.Παπανδρέου στην ΔΕΘ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες από αυτές εμφορούνται από ένα πνεύμα ...ασυδοσίας που μόνο σε περίοδο κρίσης δεν παραπέμπει. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι υπουργοί της κυβέρνησης συμπεριφέρονται σαν να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της η κρίση κι αυτό προκύπτει μέσα από τα σημειώματα που έχουν αποσταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Το γεγονός, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, την ίδια ώρα που οι ημερομηνίες πιέζουν και η ώρα για την εκφώνηση του κρίσιμου λόγου του πρωθυπουργού πλησιάζει δραματικά.

Υπενθυμίζεται ότι από το βήμα των εγκαινίων της ΔΕΘ ο κ.Παπανδρέου θα ανακοινώσει το οικονομικό πακέτο ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου θα κάνει ανακοινώσεις αναφορικά με τις παροχές σε υγεία, παιδεία και ασφάλιση. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, πάντως, τα μέτρα θα απευθύνονται στους έχοντες πραγματικά ανάγκη...

ZENITH