Skip to main content

Υψηλά κέρδη τριμήνου από την ελβετική τράπεζα UBS

Ανάκαμψη παρουσίασε η ελβετική τράπεζα UBS, με τα κέρδη δεύτερου τριμήνου να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις, ανερχόμενα στα 2 δισ. φράγκα (1,9 δισ. δολάρια).
Ανάκαμψη παρουσίασε η ελβετική τράπεζα UBS, με τα κέρδη δεύτερου τριμήνου να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις, ανερχόμενα στα 2 δισ. φράγκα (1,9 δισ. δολάρια). Η τράπεζα ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα καταφέρει να επιλύσει όλα τα εκκρεμή φορολογικά θέματα με τις ΗΠΑ έως τον Οκτώβριο.

Οι επιδόσεις της UBS ενισχύθηκαν ιδιαίτερα από τις επενδυτικές δραστηριότητες, με τα προ φόρων κέρδη του συγκεκριμένου τρήματος να βελτιώνονται κατά 10%, στα 1,3 δισ. φράγκα, και μάλιστα σε μια περίοδο που η εγχώρια ανταγωνίστριά της Credit Suisse και οι αμερικανικοί κολοσσοί αντιμετώπισαν επιβράδυνση στον κλάδο αυτό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας Όσβαλντ Γκρούεμπελ ανέφερε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα κατά αποτελέσματα δεδομένων των ασταθών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, ενώ τόνισε ότι πιστεύει πως η UBS διαθέτει τη σωστή στρατηγική για τη μελλοντική της πορεία.

ZENITH