Skip to main content

Υψηλή τεχνολογία από τη Μέτρον Αυτοματισμοί στις Σέρρες

Την απουσία υποδομών στη ΒΙΠΕ Σερρών επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Μέτρον Αυτοματισμοί, κ. Ιωάννης Σάνδρος στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, Σερρών που επισκέφθηκε τη μονάδα της εταιρίας.

Την απουσία υποδομών στη ΒΙΠΕ Σερρών και την άμεση σύνδεση της με τον κάθετο άξονα 60 της Εγνατίας οδού έθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μέτρον Αυτοματισμοί ΑΕ, κ. Ιωάννης Σάνδρος στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών που επισκέφθηκε τη μονάδα στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων που πραγματοποιεί σε επιχειρήσεις του νομού.  Ο κ. Σάνδρος πέρα από την παρουσίαση της μονάδας αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στη ΒΙΠΕ Σερρών.


Η Μέτρον Αυτοματισμοί σχεδιάζει και κατασκευάζει ανελκυστήρες σε μεγάλη ποικιλία θαλάμων και αυτόματων θυρών, υψηλής τεχνολογίας και ξεχωριστού design. Η Μέτρον Αυτοματισμοί ανήκει στον όμιλο της Αλουμύλ και συγκεκριμένα  είναι μια από τις έξι θυγατρκές που διαθέτει εντός Ελλάδας η Αλουμύλ, στην οποία το ποσοστό συμμετοχής προσεγγίζει το 70%.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, οι εντυπώσεις ήταν εκπληκτικές,  τόσο από τον  υπερσύγχρονο και  αυτοματοποιημένο τεχνολογικό εξοπλισμό – τον πιο σύγχρονο του κλάδου στην Ελλάδα και από τους κορυφαίους σε ευρωπαϊκό επίπεδο -,  όσο και από την άριστη οργάνωση, τις συνθήκες υγιεινής και ασφαλείας των εργαζομένων και την ποιότητα των ανελκυστήρων που κατασκευάζονται, οι οποίοι από πλευράς σχεδιασμού και αξιοπιστίας λειτουργίας είναι σε θέση να ανταγωνίζονται μεγάλους οίκους τους κλάδου, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά κυρίως στο εξωτερικό.


Εντυπωσιακό είναι και το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας, του οποίου τα άριστα εκπαιδευμένα και εξειδικευμένα στελέχη, με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό σχεδιάζουν πρωτοποριακά  προϊόντα, ένα από τα οποία κέρδισε το θαυμασμό για την καινοτόμο λειτουργία του σε διεθνή Έκθεση του κλάδου στη Γερμανία τον περασμένο Οκτώβριο.


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστείδης Δρογαλάς, υποσχέθηκε από την πλευρά του ότι το Επιμελητήριο θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προς την κατεύθυνση της  άσκησης πίεσης και του συντονισμού των αρμοδίων για την επίλυση των προβλημάτων της ΒΙΠΕ των Σερρών. «Είναι αδιανόητο για μια ΒΙ.ΠΕ., στην οποία είναι εγκατεστημένες τόσο σημαντικές επιχειρήσεις που απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους και παράγουν τόσο ποιοτικά προϊόντα να υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές υποδομές και να μη συνδέεται με την Εγνατία», τόνισε ο κ.Δρογαλάς.

ZENITH