Skip to main content

Ζέρβας: Είμαστε όλοι στις Βρυξέλλες

Στήριξη στην προσπάθεια της κυβέρνησης και αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους ζητάει ο αντιδήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στήριξη στην προσπάθεια της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις της με τους Ευρωπαίους εταίρους ζητά από όλους με ανάρτησή του στο facebook ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας επισημαίνει ότι η χώρα πρέπει να διατηρήσει την ευρωπαϊκή προοπτική της και παράλληλα η Ευρώπη να δείξει την αλληλεγγύη της. Μάλιστα, ξεκινά την ανάρτησή του με ένα απόσπασμα της ομιλίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή κατά την υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης με την τότε ΕΟΚ: «Οι ευρωπαϊκοί λαοί επλήρωσαν ακριβά και εις αίμα και εις καταστροφάς τους εθνικούς και οικονομικούς ανταγωνισμούς των. Εχρειάσθησαν δοκιμασίαι αιώνων δια να συνειδητοποιήσουν την αλήθεια ότι ουχί δια της κυριαρχίας του ενός επί των άλλων, αλλά δια της ισοτίμου συνεργασίας και της ενεργού αλληλεγγύης είναι δυνατόν να ασφαλισθή η επιβίωσις και η ευημερία της Ευρώπης».

Ο αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού, αναφέρει: «Η κυβέρνηση με νωπή τη λαϊκή εντολή και με την εμπιστοσύνη της Βουλής αφήνει πίσω τις δηλώσεις και μπαίνει στην κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας στην ΕΕ. Πολλές επιλογές δεν υπάρχουν. Ποτέ δεν υπήρχαν!

Η ώρα της αξιοπρέπειας και της υπευθυνότητας ήρθε. Και μαζί η ώρα της Ευρώπης των λαών και της αλληλεγγύης. Της Ευρώπης της ισοτιμίας που οραματίστηκαν Καραμανλής, Αντενάουερ, Σπινέλι, Ντελόρ, Μιτεράν, Παπανδρέου… Της Ευρώπης της σύγκλισης για την οποία δούλεψαν γενιές. Της Ευρώπης που μπορεί να εγγυηθεί το δικαίωμα στην ελπίδα κι όχι μιας Ευρώπης που κουνά το δάχτυλο…

Γιατί αυτή δεν είναι μια προσπάθεια για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια την Ευρώπη. Όσοι πιστεύουν ότι η ΕΕ είναι κάτι παραπάνω από ένας συνεταιρισμός ετερόρρυθμων εταίρων έχουν την ευκαιρία να το αποδείξουν.

Είμαστε όλοι στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, στο Στρασβούργο».

ZENITH