Skip to main content

Ζημιές έναντι κερδών για την Aegean Airlines στο εξάμηνο

Με ζημιές ύψους 32,6 εκατ. ευρώ έκλεισε το εξάμηνο για την Aegean Airlines, σε σύγκριση με κέρδη ύψους 13,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009, ενώ κάμψη της τάξης του 3% σημείωσαν και οι πωλή
Με ζημιές ύψους 32,6 εκατ. ευρώ έκλεισε το εξάμηνο για την Aegean Airlines, σε σύγκριση με κέρδη ύψους 13,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2009, ενώ κάμψη της τάξης του 3% σημείωσαν και οι πωλήσεις, υποχωρώντας στα 267,4 εκατ. ευρώ.

Η επιβατική κίνηση παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος με την εταιρία να μεταφέρει συνολικά 2,9 εκατομμύρια επιβάτες. Στο δίκτυο εσωτερικού η AEGEAN μετέφερε 1,5 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας μείωση 11% σε σχέση με το 2009, ενώ στο δίκτυο εξωτερικού μεταφέρθηκαν 1,4 εκατομμύρια επιβάτες, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση ύψους 18%, κυρίως λόγω της προσθήκης νέων δρομολογίων από τα τέλη του 2009.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι η επιβατική κίνηση παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος καθώς και την αύξηση της συμμετοχής του δικτύου εξωτερικού, οι πωλήσεις παρουσίασαν κάμψη, απόρροια των σημαντικών πιέσεων στο μέσο έσοδο ανά πτήση που ασκούνται λόγω της οικονομικής κρίσης, κυρίως σε ό,τι αφορά στη ζήτηση από την Ελλάδα.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι εξωγενείς παράγοντες όπως η υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς και η άνοδος της τιμής του πετρελαίου είχαν αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα της εταιρίας.

ZENITH