Skip to main content

Ζητείται…υφιστάμενος του Π. Ψωμιάδη

Τώρα με την… ανεργία δημάρχων και νομαρχών κανείς δεν θέλει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη; Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου.
της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr

Γαλάζιοι υποψήφιοι του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ συνωστίζονται και τα παίζουν όλα για όλα, προκειμένου να εξασφαλίσουν χρίσματα και χρήματα. Όμως την ίδια ώρα, για την περίοπτη θέση του αντιπεριφερειάρχη (δηλαδή του υφισταμένου του αυριανού περιφερειάρχη Ψωμιάδη) η εικόνα μοιάζει με…το γραφείο του Κώστα Καραμανλή! Ησυχία που σπάει κόκαλα…

Η έλλειψη ενδιαφέροντος υποψηφίων γαλάζιων, για την καρέκλα… κάτω από τον Ψωμιάδη, αρχίζει και ανησυχεί τους τοπικούς παράγοντες της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ενόψει εσωκομματικών εκλογών, διότι επιχειρούν νέο άνοιγμα με μεγαλύτερη συμμετοχή, την οποία μέχρι στιγμής δεν τη βλέπουν να τους «κάθεται». Ακόμη και τώρα που αποφάσισαν να ρίξουν τη συνδρομή του…ψηφοφόρου από τα 5 στα…2 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, μοναδικός υποψήφιος πλασάρεται από το ίδιο το περιβάλλον Ψωμιάδη, ο σημερινός συντονιστής του νομαρχιακού έργου Γιώργος Τσαμασλής. Άλλωστε έχει αποδείξει ότι είναι δικός του -απ΄ όποια θέση κι αν πέρασε - ενώ οι δηλώσεις του στον τύπο αρχίζουν πάντα με την έκφραση «Με πρωτοβουλία του Νομάρχη…».

Έτσι ο πιθανότερος και μοναδικός υποψήφιος …υφιστάμενος του Παναγιώτη θα είναι αυτός που δεν δίστασε να τα βάλει στο παρελθόν με τους πολέμιους του «αρχηγού», τον κο Γιάννη Μπίκο και την κα Ποπη Καλαϊτζή. Ούτως ή άλλως, ο Νομάρχης ύστερα από το 10% που συγκέντρωσε για την προεδρία του κόμματος, κέρδισε το δικαίωμα να επιβάλλει όποιον θέλει δίπλα του και σ΄ όποιον αρέσει…

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση απλώς να μην υπάρχουν πρόθυμα στελέχη «να είναι υπο…» και να  κάνουν τον…υφιστάμενο του Νομάρχη, ακόμη κι αν το σχέδιο Ραγκούση του δίνει περισσότερες αρμοδιότητες! Έτσι φθάσαμε σ΄ ένα ακόμη παράδοξο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άλλοι να στριμώχνονται για το χρίσμα κι άλλοι να μη θέλουν ούτε να περάσουν έξω από το γραφείο του ισχυρού άνδρα της Θεσσαλονίκης.

ZENITH