Skip to main content

Ζορπίδης: Kανένα ενδιαφέρον για εκδρομικά πακέτα του Πάσχα

Ως και 70% λιγότεροι είναι αυτοί που φέτος θα προτιμήσουν να πάνε εκδρομή στη διάρκεια του Πάσχα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τουριστικού οργανισμού Ζορπίδης.

Της Άννης Καρολίδου

Ως και 70% λιγότεροι είναι αυτοί που φέτος θα προτιμήσουν να πάνε εκδρομή στη διάρκεια των αργιών του Πάσχα. "Δε βοηθάει ο καιρός, αλλά το πρόβλημα είναι κυρίως η ανασφάλεια που νιώθει ο κόσμος. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι να μείνει σπίτι ή να πάει στο χωριό του ή, αν είναι δυνατόν, να ξοδέψει λιγότερα από 100 ευρώ το άτομο για να πάει εκδρομή".

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο πρόεδρος του ΕΕΘ και επικεφαλής του τουριστικού οργανισμού Ζορπίδης, Μιχάλης Ζορπίδης.

Πέρυσι, τέτοια εποχή, η επιχείρηση Ζορπίδης, είχε ήδη κρατήσεις για εκδρομές από 3.000 άτομα και φέτος είναι μόλις 1.000, δηλαδή μείωση στο 1/3.

"Με ενημερώνουν συνεργάτες μου ότι ακόμη δεν υπάρχει ενδιαφέρον από πελάτες ούτε καν για τα προγράμματα που έχουμε βγάλει, για τα φυλλάδια. Αν δεν υπάρξει ηρεμία στην οικονομία, αν δε σταματήσει ο κόσμος να βομβαρίζεται με αρνητικές ειδήσεις- θα πληρωθούν οι συντάξεις ή δε θα πληρωθούν, πάμε σε grexit ή δεν  πάμε- δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει η αγορά", κατέληξε ο κ. Ζορπίδης.

ZENITH