Skip to main content

Αθώοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας για την απαλλαγή διδάκτρων στα παιδιά τους

Εννέα άτομα κατηγορήθηκαν ότι ευεργέτησαν παιδιά καθηγητών του Πανεπιστημίου με την απαλλαγή διδάκτρων στις μεταπτυχιακές τους σπουδές.

Αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης για τους εννέα κατηγορούμενους στην υπόθεση, η οποία αφορούσε σε απόφαση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που έδινε σε παιδιά καθηγητών του ιδρύματος τη δυνατότητα απαλλαγής από τα δίδακτρα Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Κατηγορούμενοι ήταν ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αθανάσιος Τουρλιδάκης, τα μέλη της Συγκλήτου της περιόδου 2015-2019, που ψήφισαν υπέρ της πρότασης των δωρεάν μεταπτυχιακών, δύο καθηγητές από την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, αλλά και τα παιδιά τους, τα οποία θα μπορούσαν να ευεργετηθούν, εφόσον εφαρμοζόταν η συγκεκριμένη απόφαση περί της απαλλαγής από τα δίδακτρα.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, ενώ είχε προηγηθεί η απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας σε μια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περί τις τέσσερις ώρες.

Το καλοκαίρι του 2017 η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μετά από εισήγηση της αρμόδιας για εκπαιδευτικά θέματα αντιπρυτάνεως, έλαβε κατά πλειοψηφία 4-2 την απόφαση δωρεάν συμμετοχής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επιστήμες της Αγωγής - δίγλωσση ειδική αγωγή 2017-2018» δυο φοιτητών, οι οποίοι ήταν παιδιά καθηγητών της Παιδαγωγικής Σχολής του ιδρύματος. Έπειτα από μια βδομάδα και μετά από αντιδράσεις η Σύγκλητος με ομοφωνία προχώρησε στην ανάκληση της προηγούμενης απόφασης της.

ZENITH