Skip to main content

Η αποκάλυψη του Βαρουφάκη και τα μηνύματα του Βλαδίμηρου για τη Δύση

Η αποκάλυψη του Γιάννη Βαρουφάκη, η παρεξήγηση για τους «κουτοκινέζους» και τα μηνύματα του Βλαντιμίρ Πούτιν για τη Δύση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέλαβε τον συντονισμό της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι θα έχουν τον Βαρουφάκη να τους κουβαλά νερό και σάντουιτς, ή θα τον στέλνουν να περιηγείται τις Βρυξέλλες με την μηχανή του, γεγονός είναι πάντως ότι υπάρχει μια ανακούφιση σε ιθαγενείς και αλλοδαπούς.

Πώς να μη θυμίσω τώρα, ότι την πρώτη μέρα που ο Γιάνης βρέθηκε στις Βρυξέλλες, παρουσιάστηκε απ’ όλους στην Ελλάδα σαν ήρωας που τα βάζει με τους ισχυρούς. Ο ταπεινός όμως Καλλισθένης (εγώ, δηλαδή) είχε γράψει σ’ αυτήν την στήλη ότι οι πολιτικοί κρίνονται από τα αποτελέσματα. Και αν αυτά είναι αρνητικά το «τι θα του σούρουν δεν λέγεται» (οι ίδιοι που τον χειροκροτούσαν).

Τι λένε τώρα οι περισπούδαστοι υμνητές του; Δεν είχαν αντιληφθεί -από την πρώτη ημέρα- ότι θέλαμε να πάμε από το Συντριβάνι στον Λευκό Πύργο, κι αντί να κατεβούμε από την Εθνικής Αμύνης, πηγαίναμε μέσω Καλαμαριάς; Οι ιδεοληψίες όμως απομακρύνουν από την αντικειμενικότητα και την ορθή κρίση.

Τι ρόλο παίζει τελικά ο Βαρουφάκης; Ήδη αρχίζουν να δημιουργούνται υπόνοιες στην Ευρώπη, ότι σκόπιμα θέλει να οδηγήσει τις συνομιλίες σε αδιέξοδο, και τον συνδέουν με τον Σόρος (διέψευσε ο Γιάνης ότι συνέφαγαν προχθές, όπως είχε γράψει ο ευρωπαϊκός Τύπος). Και επειδή ο Σόρος κοιμάται και ξυπνά σχεδιάζοντας πώς θα «κοντύνει» την Γερμανία, κάθε αντίπαλός της θα ήταν καλός σύμμαχός του.

Προσπαθώ να καταλάβω με ποια κριτήρια έκανε ο Τσίπρας τις επιλογές των υπουργών του. Και αν υπάρχουν περισσότεροι από 4-5 στην κυβέρνηση, που να θεωρεί ο πρωθυπουργός ότι κάνουν στοιχειωδώς σωστά την δουλειά τους. Μήπως, κάποιοι που θέλουν να τον βλάψουν κατήρτισαν το παρόν κυβερνητικό σχήμα; Αμφιβάλλω αν στην πολιτική ιστορία του ελληνικού κράτους υπήρξαν τόσο πολλοί άσχετοι στους κυβερνητικούς θώκους.

Είπε ο Πούτιν: "Οι αυτόκλητοι ηγετικοί κύκλοι των δυτικών χωρών, οι πολιτικές και οικονομικές τους ελίτ, μάς αγαπούν όταν είμαστε φτωχοί, εξαθλιωμένοι και στεκόμαστε με το χέρι απλωμένο για να ζητιανέψουμε..!". Κι εμάς το ίδιο Βλαδίμηρε, κι εμάς. Να προσθέσω και ένα που ξέχασες: "Να είμαστε και υπάκουοι".

Έδιωξε η Ζωή τους πρώην πρωθυπουργούς από τα γραφεία τους στην Βουλή, αλλά κατέλαβε ένα γραφείο ο Λένιν! Δεν είναι μόνος του. Αυτός βρίσκεται στον τοίχο σε κορνίζα, ενώ μπροστά του κάθεται η γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Σε κοντινό γραφείο ξεκουράζεται και ο Βελουχιώτης, πάνω από το κεφάλι του υφυπουργού Υποδομών, Σπίρτζη.

Μήπως θα έπρεπε να εξηγηθεί στον ελληνικό λαό, ότι όταν οι σύντροφοι μιλούν για δημοκρατία εννοούν την «σοβιετική δημοκρατία»; Επειδή είναι φανερό ότι στην κοινοβουλευτική δημοκρατία της Δύσης, δεν έχουν θέση ούτε ο Λένιν ούτε ο Βελουχιώτης. Θα ήταν έντιμο να πληροφορήσουν τον λαό ότι το πολίτευμα που τους ανέδειξε το έχουν γραμμένο στα παλαιά τους (αν έχουν) υποδήματα.

Αλλιώς τα περίμενε η κυβέρνηση με τους Κινέζους, αλλιώς έρχονται. Κι αυτό επειδή, όπως δε υπάρχουν «κουτόφραγκοι», δεν υπάρχουν και «κουτοκινέζοι». Δεν προσκαλούν ακόμη τον Τσίπρα στο Πεκίνο, αν δεν υλοποιηθούν όσα τους υποσχέθηκε για το Λιμάνι του Πειραιά. Μας κατάλαβαν, παιδιά!

Καλλισθένης

ZENITH