Skip to main content

Τα δανεικά από Ινδία και Βραζιλία και η νέα τουρκική μπαμπεσιά

H πληροφορία ότι ζητάμε δανεικά από Ινδία και Βραζιλία, η νέα τουρκική μπαμπεσιά και οι... διαπιστώσεις του υπουργού Πανούση.

Δεν μπορεί, καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο θα είναι. Μιλάω για την -ανεπιβεβαίωτη- πληροφορία ότι ζητάμε δανεικά από Ινδία και Βραζιλία, μια και οι άλλοι μας έκλεισαν την πόρτα. Προτείνω, αν αποτύχουμε και πάλι, να ζητήσουμε από το Ισλαμικό Κράτος, αφού είναι το μόνο που έχει περίσσευμα.

Αν μάλιστα τους γνωστοποιήσουμε και τις δηλώσεις Βενιζέλου-Αβραμόπουλου υπέρ των ισλαμιστών και εναντίον του Άσαντ, μπορεί να φιλοτιμηθούν τα παιδιά. Άλλωστε, έχουν μεγάλη λατρεία για τα ελληνικά δημιουργήματα της περιοχής τα οποία προστατεύουν επιμελώς. Άσε που με ελληνικής ιδιοκτησίας πλοία μεταφέρεται το κλεμμένο πετρέλαιο σε Ισραήλ και ΗΠΑ.

Αν δεν συγκινηθούν κι αυτοί, τότε οι τελευταίες ελπίδες μας είναι οι πειρατές της Σομαλίας και οι χασισοπαραγωγοί στο Λαζαράτι της Αλβανίας. Σε 5,5 δισ. ευρώ εκτιμούν οι ιταλικές Αρχές την παραγωγή του χασίς στο χωριό. Δεν ξέρω αν ο Λαφαζάνης μπορεί να πάρει κάτι και από Βόρεια Κορέα (πώς δεν πήγε ακόμη εκεί, να δει και στην πράξη το σοβιετικό κράτος που ονειρεύεται για την Ελλάδα; - να πάρει και τον Λαπαβίτσα μαζί).

Τουρκική μπαμπεσιά. Χθες η Τουρκία ανανέωσε για δεύτερη φορά την NAVTEX, μέχρι και την 14η Μαΐου, ώστε το Barbaros να παραμένει μεταξύ Μερσίνας και της περιοχής μέχρι τον κόλπο της Αλεξανδρέττας. Η Κύπρος όμως απέσυρε το πλωτό γεωτρύπανο της ΕΝΙ που έκανε έρευνες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται το ερευνητικό σκάφος των Τούρκων να κινηθεί σε κάποια φάση δυτικά της Κύπρου και συγκεκριμένα στη μέση γραμμή που θεωρεί η Τουρκία ότι έχει με την Αίγυπτο. Στην περίπτωση της Κύπρου, η Ελλάδα έκανε το κορόιδο. Αν όμως το Barbaros μεταφερθεί δυτικά, τότε βλάπτονται άμεσα τα ελλαδικά συμφέροντα. Τι θα κάνει ο στρατηλάτης Πάνος;

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε τον Πάπα Φραγκίσκο ως «μέλος της συνομωσίας» ενός «μετώπου του κακού» το οποίο επιτίθεται στο κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ποντίφικα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Αν δούμε να πιάνει φωτιά κάποιος χριστιανικός ναός ή να αντιμετωπίσει βιαιοπραγία χριστιανός κληρικός, τον ηθικό αυτουργό το γνωρίζουμε από τώρα.

Ο Πανούσης το βιολί του. Εξακολουθεί να κάνει διαπιστώσεις. Υπάρχουν «μπαχαλάκηδες», είπε, οι οποίοι δρουν επί μισθώσει για να προκαλούν επεισόδια στα γήπεδα, σε επιχειρήσεις ή στο κέντρο της Αθήνας. Υποστήριξε πως «τα Εξάρχεια ελέγχονται από μαφίες». Μάλιστα. Μόνο που τις διαπιστώσεις τις κάνουν οι δημοσιογράφοι για να ενεργούν οι υπουργοί. Από τώρα θα το πάμε ανάποδα; Θα διαπιστώνουν οι υπουργοί και θα ενεργούν οι δημοσιογράφοι;

Ωχ! Ελπίζω να μη μπουν ιδέες… Είδε και αποείδε ο παπάς του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Πάτρα, με τους πιστούς που δεν κάθονταν μέχρι το τέλος της λειτουργίας, και έδωσε εντολή να κλείσουν τις πόρτες! Οι πιο βιαστικοί, διέρρηξαν κάποιες διπλανές και απέδρασαν.

Καλλισθένης

ZENITH