Skip to main content

Το ατόπημα με το σχολικό βιβλίο και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Το ατόπημα με το σχολικό βιβλίο και τα Γλυπτά του Παρθενώνα, η χωματερή νεκρών ζώων στο Ωραιόκαστρο και η εξαθλίωση της Βενεζουέλας...

Η ιστορία με την αναφορά σε σχολικό βιβλίο, ότι τα «μάρμαρα μεταφέρθηκαν» στην Βρετανία και δεν κλάπηκαν από τον Έλγιν, κι επίσης ότι έτσι «τα θαυμάζει όλος ο κόσμος», ενώ αν βρίσκονταν στην Ελλάδα θα ήσαν -προφανώς- παραπεταμένα, είναι γνωστή.

Ρωτάω τώρα εγώ… Πέρα από την ανάθεση συγγραφής σχολικών βιβλίων σε «προοδευτικούς» -ας μη τους χαρακτηρίσω-, επί τόσα χρόνια κανείς δάσκαλος, κανείς γονιός δεν αντιλήφθηκε το ατόπημα; Από το 2003 που κυκλοφόρησε το βιβλίο, μέχρι σήμερα, κανείς δεν διάβασε το επίμαχο απόσπασμα; Τόσο γρήγορα γίναμε «ελληνόφωνοι Ευρωπαίοι»;

Ασυνείδητοι δημιούργησαν χωματερή νεκρών ζώων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κιλκίς, στο ύψος του Πενταλόφου στον δήμο Ωραιοκάστρου... Ψόφια μικρά μοσχάρια χωμένα μέσα σε τσουβάλια και πεταμένα δίπλα σε κουφάρια μεγάλων ζώων που είναι μισοφαγωμένα από λύκους και αδέσποτα σκυλιά, βρήκαν οι  politesoraiokastrou.

Η μείωση της τιμής του πετρελαίου, από τα έσοδα του οποίου εξαρτάται πάνω από 50% ο προϋπολογισμός της Βενεζουέλας, οδηγεί την χώρα σε εξαθλίωση.
Και δεν μπορεί να θεωρηθεί μόνον ο Μαδούρο ως υπαίτιος της κρίσης, αφού ο Τσάβες με έναν ανεπανάληπτο λαϊκισμό, αντί να φροντίσει για την ανάπτυξη της χώρας με επενδύσεις, όταν τα έσοδα από το πετρέλαιο έρρεαν -χωρίς να οφείλεται αυτό στις «ικανότητες» του Τσάβες-, μοίραζε χρήμα για εξαγορά λατρείας και ψήφων.

Έμεινε η Βενεζουέλα υπανάπτυκτη, παρά τον πακτωλό των χρημάτων, και τώρα πληρώνει την λαϊκίστικη πολιτική. Το ξέρουμε το φαινόμενο κι εδώ στην Ελλάδα, από την εποχή του «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα». Και τώρα μάς τα παίρνουν όλα.

Ως πού θα φτάσει ο πολιτικός κόσμος της Σερβίας, για να εξευμενίσει την Δύση; Ο πρόεδρος της Σερβίας και ο πρωθυπουργός της, θα ξεκινήσουν επίσημες διαβουλεύσεις για "την τελική λύση του ζητήματος του Κοσόβου" γράφει σερβική  εφημερίδα. Κι αυτό επειδή το σχέδιο για την επίλυση του ζητήματος πρέπει να είναι έτοιμο "πριν η Ε.Ε. παρουσιάσει την επόμενη συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων".

Θυμηθείτε τι είχα γράψει πριν από πολλούς μήνες. Θα συμβιβαστούν οι Σέρβοι παίρνοντας τον σερβικό τομέα του Κοσσυφοπεδίου και ίσως δώσουν στους Κοσοβάρους τμήμα της περιοχής του Πρέσεβο. Δεν θα πετύχουν τίποτε. Η μοίρα τους είναι προδιαγραμμένη. Είναι Σλάβοι και Ορθόδοξοι, όπως οι Ρώσοι. Άρα…

Όποιος νομίζει ότι οι ισχυροί θα αρκεστούν στη διάλυση της Ουκρανίας, ας περιμένει λίγο να δει τι θα συμβεί στην Ρουμανία. Ο πρόεδρος του «Κόμματος των Ούγγρων Πολιτών», Biro Zsolt, δήλωσε την Τετάρτη, στην επαρχία Χαργκίτα, σε εκδήλωση για τα 250 χρόνια της ουγγρικής εξέγερσης, ότι οι Ούγγροι στην Τρανσυλβανία, κάθε μέρα είναι πιο κοντά στην αυτονομία. (Και το ένα τρίτο της Βοϊβοντίνα στην Σερβία, είναι Ούγγροι)

Στην Αμερική ένας τρανσέξουαλ ακτιβιστής με το όνομα "Christin Milloy", «προειδοποιεί» τους γονείς για την επικίνδυνη πρακτική «να καταχωρείται στο βρέφος ένα φύλο» - που σημαίνει να ορίζεται ένα νεογέννητο μωρό ως αγόρι ή κορίτσι..!

Σύμφωνα με την λογική του/της Milloy «Με αυτή την καταχώρηση φύλου, μέσα σε ένα λεπτό το μωρό σας άμεσα και βάναυσα στερείται από τόσες άπειρες δυνατότητες». Και υποστηρίζει πως το βρέφος πρέπει να καταγράφεται «άφυλο» και να αποφασίζει μόνο του όταν μεγαλώσει αν γίνει gay ή τρανσέξουαλ.

Καλλισθένης

ZENITH