Skip to main content

Η Κατερίνα Ιγγλέζη στο μάτι του κυκλώνα και το φούσκωμα του Ποταμιού

Η Κατερίνα Ιγγλέζη στο μάτι του κυκλώνα, η αισιοδοξία για το φούσκωμα του Ποταμιού και το τηλεφώνημα του Καραμανλή στη Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.
-Στο μάτι του… κυκλώνα βρίσκεται η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, για το θέμα των μεταλλείων. Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία την έχουν… στοχοποιήσει, ακριβώς επειδή όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, την αρχή την έκανε η βουλευτής, στοχοποιώντας τους. Η εξίσωση στο εξής είναι πολύ δύσκολη και ο μόνος τρόπος πλέον για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή, λίγο προτού ξεσπάσει εμφύλιος με απρόβλεπτη κατάληξη (και μάλλον θλιβερή), είναι να κάνει ένα βήμα πίσω. Το να πρωταγωνιστείς ορισμένες φορές δεν είναι καλό. Ειδικά όταν η παράσταση είναι αποτυχημένη, έχει καταντήσει φιάσκο και οδηγεί σε καταστροφές. Κάποιος πρέπει να πάρει μια πρωτοβουλία για να τα βρουν επιτέλους οι δυο πλευρές κι αυτός δεν είναι η κ. Ιγγλέζη, ούτε όλοι εκείνοι που αντί να ηρεμούν, αναστατώνουν.
 
-Το «Ποτάμι» φουσκώνει σε πείσμα όσων υποστήριζαν ότι είναι… μόδα και θα περάσει. Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν τα στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, που είδαν την εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια την Αντιγόνη Λυμπεράκη, σε μια δύσκολη για τέτοιες εκδηλώσεις ημέρα, να συγκεντρώνει πολύ κόσμο στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Ορισμένα στελέχη μάλιστα δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός ότι την ίδια ώρα γινόταν και η ομιλία του Κώστα Σκανδαλίδη στο δημαρχείο (εκ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ), η οποία –σύμφωνα με τους ίδιους- συγκέντρωσε πολύ μικρότερο ενδιαφέρον. Το «Ποτάμι» δεν ξεφουσκώνει βέβαια, αλλά καλό είναι μαζί του να μη «φουσκώνουν» και τα μυαλά ορισμένων. Ο ενθουσιασμός δεν είναι κακός, αλλά χρειάζεται να μετριάζεται ειδικά όταν εκφράζεται δημοσίως…
 
-Διαρρέεται ότι η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ώστε ο τελευταίος να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στις Σκουριές, καθώς είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους στα μεταλλεία. Έτσι εξηγούνται οι καραμανλικές αναφορές της υφυπουργού στην πρώτη ομιλία της στην ανάληψη των νέων καθηκόντων της. Πάντως, η ίδια «καίγεται» περισσότερο για τις εξελίξεις στην εκλογική της περιφέρεια, στις Σέρρες, καθώς την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να γίνει συλλαλητήριο για τις πλημμύρες, κάτι που κινητοποίησε όλους τους συναρμόδιους φορείς ακόμη και τη Μεγάλη Παρασκευή.
 
-Στο πλευρό του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, τοποθετήθηκε ένα στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρώην βουλευτής, ο Γαβριήλ Αβραμίδης. Ο κ. Αβραμίδης δεν κατάφερε αυτή τη φορά να εκλεγεί και είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του σε πολιτικούς φίλους του, καθώς θεώρησε ότι κάποια… αβάντα έγινε στον Κώστα Ζουράρη, ο οποίος είναι συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ. Δεν ήταν και πολύ δύσκολο στον κ. Καμμένο να κόψει τη… μουρμούρα. Τον έκανε σύμβουλό του στο υπουργείο και καθάρισε.
 
Ο Βόρειος
 

ZENITH