Skip to main content

Η νεοδημοκρατική παρέα στη Βαλαωρίτου και ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Η νεοδημοκρατική παρέα στη Βαλαωρίτου, ο γεφυροποιός νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και το άνοιγμα του Σκανδαλίδη στη νέα γενιά.

-Νεοδημοκρατική παρέα την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ στο Venti στη Βαλαωρίτου. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Βάκης Φραντζής, Δημήτρης Τσάμης και Θέμης Καρτσιώτης τα έλεγαν επί ώρες, με άφθονο κόκκινο κρασί. Μέχρι την πόρτα έφτασε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, αλλά προτίμησε την παρέα της κόρης του Καρολίνας. Η κουβέντα πολιτική, καμιά σχέση όμως με τα γνωστά «τραπεζώματα» στα οποία μας έχουν συνηθίσει οι κεντροδεξιές παρέες Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Ποιος άκουσε τι έλεγαν; Όλοι και «Κανένας», όπως οι φιάλες που πέρασαν από το τραπέζι…

-Ίσως να τον επηρέασε ο μεγάλος μέσος όρος ηλικίας των στελεχών που παραβρέθηκαν στην πρώτη από τις προσυνεδριακές νομαρχιακές συνελεύσεις του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τον κεντρικό εισηγητή, Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος επέμεινε ότι πρέπει να γίνει ριζική ανανέωση με την είσοδο στελεχών της νέας γενιάς. Στο ΠΑΣΟΚ; Τέλος πάντων σε ό,τι γεννηθεί μετά το θάνατό του… Διόλου τυχαίο ότι μαζί του συμφώνησαν τα νεότερα στελέχη που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπως οι κ.κ. Σαουλίδης και Παπαστεργίου.

-Μπορεί ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάκης Κορωνάκης, να γεφυρώσει το χάσμα στα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης, που αδυνατούν να συνεννοηθούν για να εκλέξουν νέο συντονιστή και αναπληρωτή του; Την απάντηση θα την έχουμε μετά το Πάσχα. Η τέταρτη (μετά τις πρώτες τρεις αποτυχημένες προσπάθειες) συνεδρίαση για την εκλογή των δυο επικεφαλής του κόμματος σε τοπικό επίπεδο αναμένεται να γίνει αμέσως μετά το Πάσχα, παρουσία του κ. Κορωνάκη. Ο ερχομός του νέου γραμματέα στη Θεσσαλονίκη δε συνδέεται με το συγκεκριμένο ζήτημα, λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και έχουν ένα δίκιο αφού ο κ. Κορωνάκης επρόκειτο να κάνει την πρώτη επίσκεψή του με τη νέα ιδιότητά του στη Θεσσαλονίκη πριν από περίπου ένα μήνα. Η επίσκεψη αναβλήθηκε τότε και τώρα αναμένεται να μείνει στην πόλη για δυο μέρες. Μη μας πουν όμως ότι δε θα βάλει το… χεράκι του για να τα βρουν τα τοπικά στελέχη στο συγκεκριμένο θέμα…

-Δυο καλοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Κοτσιφός και ο Σωτήρης Θεολογίδης εξέδωσαν τα βιβλία τους, μετά και την πρόσφατη προσπάθεια του επίσης καλού συναδέλφου, Σταύρου Τζίμα. Ο Γιάννης Κοτσιφός παρουσίασε μέσα στην εβδομάδα το βιβλίο του «Ο Πειρασμός της Γραφής», μια ποιητική συλλογή, που γράφηκε εν πολλοίς στις αμέτρητες ώρες αναμονής του σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, τρένα… Ο Γιάννης πολυταξιδεμένος, το βιβλίο… καλοτάξιδο. Ο Σωτήρης Θεολογίδης παρουσίασε το δικό του βιβλίο για το μπάσκετ, με τίτλο «Ιστορίες μέσα από το καλάθι». Και μας θύμισε ότι η μπασκετούπολη της Ελλάδας είναι η Θεσσαλονίκη ή τουλάχιστον μας βοηθάει να μην το ξεχάσουμε, έστω κι αν εδώ και χρόνια μιλάμε για περασμένα μεγαλεία. Όσο για τον Σταύρο Τζίμα, το βιβλίο του «Η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας και οι ελληνικές φαντασιώσεις», γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία. Το βιβλίο παρουσιάστηκε στις αρχές Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη και ακολούθησε παρουσίαση στην Αθήνα. Ο τίτλος τα λέει όλα κι ο συγγραφέας γι’ αυτά τα ζητήματα είναι η μεγαλύτερη εγγύηση αξιόπιστης προσέγγισης. Συγχαρητήρια σε όλους.

Ο Βόρειος

ZENITH