Skip to main content

Η επιστροφή του Γιώργου στο ΠΑΣΟΚ και η ηλιοθεραπεία των προσφύγων

Η μεγάλη επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, η ηλιοθεραπεία των προσφύγων και ο θυμός των Τούρκων με τον Αλέξη Τσίπρα...

«Τώρα που φεύγει ο Βενιζέλος, δέχομαι εισηγήσεις να επιστρέψω στο ΠΑΣΟΚ», είπε ο γιος της Μάργκαρετ. Ο Καλλισθένης, έχει αποκλειστικές πληροφορίες και επιβεβαιώνει το γεγονός. Πράγματι, ο απίστευτος αυτός τύπος που έγινε και πρωθυπουργός -μόνον στην Ελλάδα γίνονται κάτι τέτοια- δέχεται εισηγήσεις από τον Νικ, τον Άντριου και την Μαργαρίτα Τσαντ. Αν υπάρξει και τέταρτος, θα τις αποδεχθεί.

Η Χριστοδουλοπούλου δεν αντιλαμβάνεται το κακό που έχει κάνει στην Ελλάδα, με την ανεύθυνη δήλωσή της περί υποδοχής και αποδοχής όλων των μεταναστών που θα έρχονται στην χώρα. Το γεγονός ότι της τράβηξαν το αυτί και δεν επανέλαβε την καταστροφική αυτή δήλωση, δεν λέει τίποτε, επειδή η ζημιά έγινε. Οι δουλέμποροι χρησιμοποιούν τα λόγια της για να φέρουν στην Ελλάδα λαθρομετανάστες.

Η κυρία αυτή, όχι μόνον δεν παραιτήθηκε, όχι μόνον δε την έδιωξαν, αλλά συνεχίζει τις ευφυείς δηλώσεις της περί ηλιοθεραπείας των λαθρομεταναστών στις πλατείες. Όσοι την πρότειναν για υπουργό, μάλλον το κακό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν (και όχι μόνον την εν λόγω κυρία).

Προς παρηγορία, αλλά και προς ικανοποίηση του Καλλισθένη, που όταν τα έγραφε πριν από τρία χρόνια, δεν τον πίστεψαν. Ο λόγος για την τουρκική οικονομία. Η υποτίμηση της τουρκικής λίρας, κατά τους τελευταίους μήνες, έχει πλήξει τον ιδιωτικό τομέα, και έχει ανεβάσει το συνολικό ανεξόφλητο εξωτερικό χρέος της Τουρκίας στο ένα τρισεκατομμύριο εξήντα δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες, ήτοι, 402 δισ. 400 εκατ. δολ., τοποθετώντας την τουρκική λίρα κατά 125 δισ. υψηλότερα από ό,τι το μέγεθος, στα τέλη του 2014.

Θύμωσαν οι Τούρκοι με την δήλωση του Τσίπρα, ότι αν κατασκευαστεί ο ρωσοτουρκικός αγωγός, διερχόμενος από την Ελλάδα θα ονομάζεται «Ελληνικός Αγωγός». Παράλληλα οι Τούρκοι δεν παρέλειψαν να τονίσουν τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου που αναβάθμισε την γεωπολιτική αξία της Ελλάδας, η οποία καθίσταται σαν ενεργειακό κέντρο της Ευρώπης και σαν κέντρο διανομής του ρωσικού φυσικού αερίου στην Δύση.

Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι η υπογραφή της δήλωσης του UCK, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ρίψη χειροβομβίδας στο κτίριο της κυβέρνησης των Σκοπίων, είναι πλαστή. Αντιπολιτευόμενοι κύκλοι υποθέτουν ότι πρόκειται για προβοκάτσια του Γκρούεφσκι, με στόχο την αντιπαράθεση Σλάβων και Αλβανών, προκειμένου να μπουν σε δεύτερο ενδιαφέρον τα σκάνδαλα της κυβέρνησης.

Βουλευτίνα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, ζήτησε την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και την υπογραφή συμφωνίας με την Ιταλία, για την αναγνώριση των συνταξιοδοτήσεων στις δύο αυτές χώρες, όπου βιώνει η πλειοψηφία των Αλβανών μεταναστών.

«Οι μετανάστες στις δύο αυτές χώρες, έχουν συνεισφέρει επί 25 χρόνια μέσω των φόρων τους στις οικονομίες των χωρών αυτών, αλλά δεν λαμβάνουν συντάξεις», είπε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι συμβαίνει μ’ αυτό το θέμα, και κατά πόσο οι νόμιμα εργαζόμενοι Αλβανοί συνεισέφεραν στα ασφαλιστικά ταμεία. Όλα τα είχαμε, να προκύψει τώρα και τέτοιο θέμα μάς έλειπε.

Καλλισθένης
 

ZENITH