Skip to main content

Τα κίνητρα πίσω από τις δηλώσεις για δημοψήφισμα

Τα κίνητρα πίσω από τις δηλώσεις για δημοψήφισμα, η διαφορά πολιτικού ήθους του Ανδρέα Λοβέρδου και η προβοκάτσια των Τούρκων

Επαναφέρει πάλι το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση αδιεξόδου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής. Εκλογές έγιναν πριν από 2,5 μήνες. Και η εντολή ήταν σαφής (επαναλαμβανόμενη από τις απαντήσεις σε όλες τις δημοσκοπήσεις): Σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά εντός της Ευρωζώνης.

Επομένως, τα περί εκλογών ή δημοψηφίσματος, αν πραγματοποιηθούν τελικά, έχουν αποκλειστικό κίνητρο το κομματικό συμφέρον με ζημία του ελληνικού λαού. Αν δεν μπορεί να απαλλαχτεί από τις Συνιστώσες και τη Νεολαία του ο ΣΥΡΙΖΑ, ας βρει άλλη λύση (την οποία έπρεπε να σκεφθεί προεκλογικά).

Κοντεύει να τιναχτεί η ελληνική οικονομία στον αέρα, και το κυβερνητικό αλαλούμ δεν λέει να καταλαγιάσει. Αν παιχτεί και κομματικό παιχνίδι με κάλπες, τότε ίσως εκπλαγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός έδωσε μεγάλη (μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά) προθεσμία στην κυβέρνηση να προσαρμοστεί και να αποκτήσει ομοιογένεια. Δεν φαίνεται όμως να υπάρχει κάποια βελτίωση.

Απίστευτος Λοβέρδος… "Είναι κλόουν που παίζει τον υπουργό Οικονομικών", είπε για τον Γιάννη Βαρουφάκη, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Το έγραψε και στον προσωπικό του λογαριασμό. Απίστευτος είναι, όχι μόνον για τον χαρακτηρισμό, αλλά κι επειδή αμέσως μετά έγραψε: "Δεν θα λασπώνουμε τους κυβερνώντες όπως έκαναν αυτοί όταν μας έλεγαν προδότες, έχουμε διαφορά πολιτικού ήθους"....

Τώρα, αν ο χαρακτηρισμός κλόουν, ταιριάζει ή όχι στον Βαρουφάκη, θα το γράψει σύντομα η ιστορία. Εγώ μένω στην «διαφορά πολιτικού ήθους». Αν δηλαδή ο Ανδρέας δεν είχε «πολιτικό ήθος», τι θα έλεγε για τον Βαρουφάκη; Ότι έχει την πολιτική ευφυΐα του γιου της Μάργκαρετ; Θα ήταν πολύ βαρύ.

Και οι Αλβανοί των Σκοπίων "βαράνε διάλυση". Ο αλβανικής καταγωγής υφυπουργός Άμυνας της χώρας, Άρμπεν Λαμπένιστα, μέλος του αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι που συγκυβερνά, ανήγγειλε ότι παραιτείται από το αξίωμα και από το ίδιο το κόμμα. Ο λόγος είναι ότι ο Αχμέτι δεν αντιδρά στα πολιτικά εγκλήματα του Γκρούεφσκι.

Απίστευτη προβοκάτσια των Τούρκων, των «αδελφών» του Μπουτάρη (κατά δήλωσή του). Οι εφημερίδες τους διαστρεβλώνουν πλήρως το γεγονός της ρίψης μολότοφ από τα καλόπαιδα στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας, που σταθμεύει στο τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης.

Έγραψαν ότι καταστράφηκε το φυλάκιο, ότι έπεσαν μολότοφ στο κτήριο του Προξενείου και το πλέον ενδεικτικό είναι, ότι προκλήθηκε πυρκαγιά την οποία έσβησαν… οι υπάλληλοι του Προξενείου. Αν έχεις τέτοια «αδέλφια» τι να τους κάνεις τους εχθρούς.

Η οικογένεια του εισαγγελέα Σωτ. Μπάγια, που μας είπαν ότι πέθανε από τσίμπημα τσιμπουριού, αμφισβητεί εντελώς το πόρισμα και υποστηρίζει ότι δεν πέθανε εξ αυτού του λόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, τού είχε ανατεθεί μια άκρως απόρρητη υπόθεση από «πολύ ψηλά». Ο δε εισαγγελέας είχε εκφράσει τον τελευταίο καιρό φόβους ότι μπορεί να απειληθεί η ζωή του. Ίσως αυτούς τους φόβους να τους είχε εκμυστηρευτεί στην οικογένειά του. Όπως αναφέρει Το Βήμα, την αποστολή αυτή γνώριζαν σημαντικά πολιτικά πρόσωπα (Και για βασιλιά της Ελλάδας είχαν πει ότι πέθανε από δάγκωμα… μαϊμούς! Για να μη ξεχνάμε).

Καλλισθένης
 

ZENITH