Skip to main content

Οι Βορειοκορεάτες της κυβέρνησης και τα παραμύθια των αγωγών

Το μήνυμα της ΕΕ στους... Βορειοκορεάτες της κυβέρνησης, τα παραμύθια των αγωγών και πώς θα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση.

Πόσες φορές  έχει γραφεί στην voria.gr. ότι η Δύση δεν θα αφήσει να αλλάξει η Ελλάδα προσανατολισμό στην εξωτερική πολιτική; Δεν το καταλαβαίνουν αυτό οι Βορειοκορεάτες της κυβέρνησης, και πιστεύουν ότι αν οδηγήσουν τις συνομιλίες σε ρήξη, θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη και θα απομακρυνθούμε από την Δύση ιδρύοντας Λαϊκή Δημοκρατία σοβιετικού τύπου (θυμίζω: Η Δούρου ζήτησε να φέρουμε το Σύνταγμα των Κορυσχάδων, της Κυβέρνησης του Βουνού του ΕΛΑΣ).

Το Bloomberg, στέλνει το μήνυμα: Να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, όχι η Ελλάδα από το ευρώ. Πώς θα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση; Όπως έφυγε και ο Κώστας Καραμανλής. Έτσι, απλά.

Επαναλαμβάνω: Πόσες φορές έγραψε η voria.gr. να μη δίνετε βάση στα παραμύθια των αγωγών; Ο λεγόμενος «Ελληνικός Αγωγός» μόνον με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε. μπορεί να κατασκευαστεί. Και η Ε.Ε. δεν θέλει. Τι λέγει τώρα εκείνος ο απίθανος τύπος, που είναι και υπουργός, που μας διαβεβαίωσε ότι θα μας δώσει η Ρωσία 3 έως 5 δισ. ευρώ; (Έχει «κουτόφραγκους» η Ρωσία;)

Εξαπατήθηκαν από ταξιδιωτικό πρακτορείο μαθητές που εξέδραμαν στην Ελβετία (η Ελλάδα δεν θεωρήθηκε κατάλληλη;) και το Υπουργείο α-Παιδείας αποφάσισε να λάβει μέτρα… Θα ελέγχει τα Πρακτορεία Ταξιδίων. Αυτό μόνο κατάλαβε ο «προοδευτικός» υπουργός;

Την άλλη είδηση με τα μεθύσια των μαθητών δεν την πήρε μυρωδιά; Δεν ενοχλήθηκε που οι δήθεν εκπαιδευτικές εκδρομές, μόνον εκπαιδευτικές δεν είναι (εκτός και αν θεωρηθεί εκπαίδευση η  χρήση χασίς). Δεν αναρωτήθηκε ο «προοδευτικός» υπουργός γιατί πρέπει οι μαθητές να πηγαίνουν σε μπαρ και να μεθούν; Ούτε να ελέγξει τους συνοδούς καθηγητές γιατί τους το επιτρέπουν;

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι. Όπως πάντα, για να μπει το κράτος στα πολλά γκέτο των Ρομά, χρειάζεται αστυνομική εκστρατεία. Γιατί όμως; Αφού δεν λέγονται τώρα γύφτοι, αλλά Ρομά. Δεν λύθηκε το πρόβλημα; Αυτή είναι η υποκρισία των «δήθεν». Όπως και με τους λαθρομετανάστες, που τους αποκαλούν παράτυπους; Τι θα πει παράτυπος; Παράνομος. Και τι θα αλλάξει αν τους λέμε παράτυπους;

Ο Σαμαράς είπε σε συνέντευξή του ότι μετάνιωσε για τον ΕΝΦΙΑ. Η ζημιά όμως έγινε, και δεν διορθώνεται. Είναι σαν να ομολογεί ένας χειρουργός ότι μετάνιωσε που σού έκοψε το χέρι, επειδή έπρεπε να σου κόψει μόνο το νύχι.

Μου μυρίζει τουρκική προβοκάτσια. Δυο μέρες πριν από τις εκδηλώσεις στην Αρμενία για την Γενοκτονία σημειώθηκε σοβαρό συνοριακό επεισόδιο μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας με πέντε Αρμένιους στρατιώτες νεκρούς και 10 τραυματίες. Οι Αζέροι είναι τουρκογενείς και φυσικά οι σχέσεις τους με τους Τούρκους αδελφικές. Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο η τουρκική ΜΙΤ να έβαλε το δάχτυλό της για να αμαυρώσει τις εκδηλώσεις των Αρμενίων.

Έχω γράψει θετικά σχόλια για τον Έλληνα ΥΠΕΞ, αλλά αποτελέσματα δεν είδα, παρά τα συνεχή ταξίδια του (κοιμάται καθόλου στην Αθήνα;). Η δε τελευταία κίνησή του, μού είναι ακατανόητη. Φάνηκε πρόθυμος να συζητήσει με τους Σκοπιανούς για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης  (αυτήν την σαχλαμάρα που πολυδιαφήμιζε ο γιος της Μάργκαρετ, με τους Τούρκους). Με ποιον θα τα συζητήσει; Με τον Γκρούεφσκι; Τι εγκυρότητα θα έχουν οι όποιες συμφωνίες, με έναν πολιτικό που αν γλυτώσει την φυλακή θα οφείλεται στους ισχυρούς προστάτες του; (αν δεν τον εγκατέλειψαν).

Καλλισθένης

ZENITH