Skip to main content

Πώς η Χριστοδουλοπούλου δικαιώνει τον Καλλισθένη

Πώς η Χριστοδουλοπούλου δικαιώνει τον Καλλισθένη και το ερώτημα για τον ρόλο του Λαφαζάνη και των ομοίως σκεπτόμενων.

Αρχή γυναίκα δείκνυσι. Για άνδρα μιλούσαν οι αρχαίοι, επειδή δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι χιλιάδες χρόνια μετά θα γίνει υπουργός η Χριστοδουλοπούλου. Η οποία βάλθηκε να αποδείξει ακόμη μια φορά αυτό που η στήλη εξ αρχής υποστήριζε. Ότι ο «προοδευτικός» κόσμος κατασκεύασε ονόματα και προσωπικότητες, που φάνταζαν σημαντικά, αλλά μόλις ήρθε η ώρα να αποδείξουν στην πράξη πόσο αξίζουν, φάνηκαν λίγοι. Πολύ λίγοι.

Αυτό που είπε εχθές η Χριστοδουλοπούλου, θα προστεθεί στα άλλα που γράφουν την ιστορία της. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αύξηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, επειδή «παραμένουν για λίγο εδώ και φεύγουν». Και στην ερώτηση του Καμίνη «πού πάνε κυρία υπουργέ;», απάντησε: «Δεν το ξέρω αυτό. Απλώς εξαφανίζονται»!

Δεν έχει καλούς φίλους η κυρία, να την συμβουλεύσουν να εγκαταλείψει την καρέκλα της όσο γρηγορότερα γίνεται, για να μη συνεχίσει να εκτίθεται; Δεν είναι κρίμα γι’ αυτήν να γράφουν στα μπλογκς ότι θα γινόταν «τέλεια κωμικός» στο θέατρο; Εκτός από την αναζήτηση χρημάτων, καλό θα είναι ο Τσίπρας να αρχίσει να αναζητά τα κατάλληλα πρόσωπα για τον όσο το δυνατόν πιο σύντομα ανασχηματισμό. Πολλή φύρα μαζεύτηκε.

Το διάβασε αυτό η Χριστοδουλοπούλου; Αν το διάβασε, ίσως καταλάβαινε πώς «εξαφανίζονται» οι λαθρομετανάστες. Ανακοινώθηκε από τις ιταλικές Αρχές ότι 15 μουσουλμάνοι μετανάστες κρατούνται στο Παλέρμο της Σικελίας, επειδή πέταξαν στη θάλασσα από την βάρκα 12 χριστιανούς συνταξιδιώτες τους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ένας 17χρονος.

Συνηθίζουν πολλοί να θεωρούν τον Λαφαζάνη και τους ομοίως σκεπτομένους, ως βαρίδιο, από το οποίο πρέπει να απαλλαχτεί ο Τσίπρας για να κυβερνηθεί η χώρα με σοβαρότητα. Είναι σίγουρα όμως βαρίδιο, ή μήπως είναι υποβολέας που κατευθύνει την κυβερνητική πολιτική;

Η ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, για την απομάκρυνση των καλόπαιδων από την Πρυτανεία στην Αθήνα, αποτελεί ένδειξη ποιοι εξουσιάζουν στο κόμμα και στην κυβέρνηση. Μια μικρή παράγραφος λέγει πολλά: «Η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ συνιστά καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ως τέτοια είναι καταδικαστέα», αναφέρει η ανακοίνωση. Τι άλλο θα έγραφαν οι καταληψίες;

Τα νησιά μας μπήκαν σε πλειστηριασμό από τους Τούρκους. Στην τουρκική Βουλή γίνεται κατά διαστήματα λόγος για 16 νησιά που τους κλέψαμε (με εστίαση στο Αγαθονήσι). Εχθές, ο αριθμός μεγάλωσε στην ιστοσελίδα του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού Odatv. Τώρα, 156 νησιά έχει υπό ...κατοχή η Ελλάδα στο Αιγαίο και συνεπώς η Τουρκία (πρέπει να) τα διεκδικεί. Κάποτε οι πολιτικοί τους μίλησαν για 100 «γκρίζα» νησιά. Κι εμείς κάνουμε διάλογο μαζί τους, για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Και φυσικά, το θέμα της μετατροπής της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, έρχεται και ξανάρχεται. Ο μουφτής της Άγκυρας, με αφορμή την δήλωση του Πάπα για Γενοκτονία των Αρμενίων, αντέδρασε λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό «θα επιταχυνθεί η διαδικασία του Μουσείου της Αγίας Σοφίας να λειτουργήσει ως χώρος προσευχής των μουσουλμάνων».

Καλλισθένης

ZENITH