Skip to main content

Τα δώρα του Σαουδάραβα και πώς ο Κωσταράκος έβαλε το Φίλη στη θέση του

Τα δώρα του γαλαντόμου Σαουδάραβα πρίγκιπα, τα δημοσιεύματα για την ανεπάρκεια του Γιάνη και πώς ο Κωσταράκος έβαλε τον Φίλη στη... θέση του.

Πριν από δύο περίπου χρόνια συνελήφθη στο Κιλκίς ο γιος του προέδρου της Βουλής των Σκοπίων, για κατοχή ναρκωτικών και οπλοχρησία. Από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες που αποκαλύπτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεφ, φαίνεται η αγωνιώδης προσπάθεια του Γκρούεφσκι, να μη μάθουν οι Έλληνες ποιος είναι ο συλληφθείς.

Λέγει συγκεκριμένα: «Αν μάθουν ποιανού γιος είναι, θα μπει στη φυλακή... Θα του στείλω ένα μήνυμα (στον πρόεδρο της Βουλής των Σκοπίων) και θα του πω ότι είναι προτιμότερο να μη μάθουν (σ.σ. οι ελληνικές αρχές) ποιανού γιος είναι ο συλληφθείς και να μη πάρει κανένα τηλέφωνο σε κάποιον εκεί στην Ελλάδα».

Απορώ με κάποιες προτάσεις κυβερνητικών βουλευτών. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής της «Αυγής», Νίκος Φίλης, στην ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας στο ΥΠΕΘΑ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος συνεργασίας με την Τουρκία στις επιχειρήσεις διάσωσης των μεταναστών, όταν αυτές προκύπτουν.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος τον έβαλε στην θέση του, υπενθυμίζοντάς του, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί το θέμα "έρευνα-διάσωση" συνδέεται άμεσα με θέματα κυριαρχίας της Ελλάδας στο Αιγαίο. Απορία: Δεν το ήξερε αυτό ο Φίλης; Ή μήπως, ο διεθνισμός του είναι πάνω από θέματα εθνικής κυριαρχίας;

Άκου τώρα… Από μια Bentley δωρίζει σε κάθε πιλότο μαχητικού που βομβάρδισε την Υεμένη, Σαουδάραβας πρίγκιπας. Το αν βρήκε τον στόχο, ή πού έπεσαν οι βόμβες δεν το έλαβεν υπόψη. Πήραν όμως οι πιλότοι 100 υπερπολυτελή αυτοκίνητα. Κι οι δικοί μας ήρωες πιλότοι πήραν… Πήραν μείωση μισθού. Κι έτσι σώθηκε η ελληνική οικονομία.

Μήπως ξέρει όμως η κυβέρνηση τι συντάξεις παίρνουν -ακόμη- συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ. Μήπως ξέρει η κυβέρνηση αν καταργήθηκαν εκείνα τα περίεργα επιδόματα "πλυσίματος χεριών", "ανάμματος μηχανής", και άλλων παρομοίων; Να φροντίσει να μάθει. Θα εκπλαγεί. Όπως θα εκπλαγεί και ο ελληνικός λαός, που τείνει να πιστέψει ότι τελείωσαν τα χάδια σε κρατικοδίαιτους κλάδους.

Δεν υπάρχει δημοσίευμα τις τελευταίες ημέρες που να μη αποδίδει ανεπάρκεια στον Βαρουφάκη. Επειδή δεν είμαι μέσα στην αίθουσα των συζητήσεων, τα αντιμετωπίζω με επιφυλακτικότητα. Όμως, κάποια δόση αλήθειας θα έχουν, από τη στιγμή που αφενός δεν βλέπω θετικά αποτελέσματα, αφετέρου βλέπω τον Τσίπρα να τρέχει να σβήνει φωτιές.

Δεν είχα κρύψει από τη πρώτη στιγμή, ότι δεν μου ενέπνεε εμπιστοσύνη ο Γιάνης, αφού παρακολουθώντας τον στα τηλεπαράθυρα επί διετία περίπου, δεν έδινε την εντύπωση γνώστη της πολιτικής. Εξέφρασα δε την απορία, πώς συμβαίνει ότι ενώ το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ το αποτελούσαν ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης, ενίοτε ο Τσακαλώτος, και κυρίως ο Μηλιός, ως υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, και μ’ αυτούς ο Τσίπρας επισκεπτόταν τα ξένα κέντρα, αιφνίδια υπουργοποιήθηκε ο πρώην υπάλληλος του Σόρος, με τον Μηλιό να αποσύρεται; Δεν είναι περίεργο;

Είχα γράψει μάλιστα, από τη πρώτη μέρα που επιχειρήθηκε η ηρωοποίηση του Βαρουφάκη, ότι καλό είναι να περιμένουμε αποτελέσματα (τα γραπτά μένουν, και υπάρχουν για όλα τα παραπάνω).

Καλλισθένης

ZENITH